Elektro Akupunktur nedir

Geleneksel Çin Tıbbı’ndan, Çin inançlarıyla birlikte 5000 yıllık bir tecrübeyle Batı’ya yayılmış olan en mucizevi alternatif tıp yöntemi olan akupunktur tedavisinin günümüzde bin bir çeşit hastalığa iyi geldiği ve olumlu sonuçlar doğurduğu bilinmektedir. Hiç bir ilaç, kimyasal faktör ve yan etki olmaksızın, vücudunda biyolojisinde bulunan doğal iyileştiricilerini ve ağrı kesicilerini aktif hale getirerek tedavisinde olumlu sonuçlar doğuran akupunkturun insanlar tarafından bu denli tercih edilmesinini sebebi gayet açıktır. Akupunkturun her hastalığa karşı geliştirilmiş bir çok farklı yöntemi ve tekniği vardır. Hatta iğneden korkan kişiler için geliştirilmiş lazer akupunktur yöntemine bile rastlamanız mümkün olmaktadır.

 

Elektroakupunktur da mucizevi tekniklerinden biri olup, adı üzerinde akupunktur ve elektrik akımlarının birleştirilmesi ile oluşturulmuş bir tedavi yöntemidir. Akupunktur iğneleri akupunktur noktalarına batırldıktan sonra, bu noktalara belirli frekansta elektrik akımı verilerek uygulamada geleneksel akupunktur noktalarına ve ağrılı bölgelere de yapılabilir.

 

İnsan vücudunun hasarlı bölgelerindeki kas ve cilt dokularının akupunktur iğneleri ve elektrik akımı ile uyarılması sonucunda ağrı ve kas spazmını azaltırak, vücuttan iyileştirici faktörlerin salgılanmasını arttırır. Akupuntkurun ve elektroakupunkturun gerçekleştirdiği en mühim iyileştirme tekniğidir. Elektrik akımının frekansı hastalığın durumuna ve uygulanacak bölgeye göre ayarlanarak kas uyarılması da yapılabilmektedir. Bu yöntem bilhassa sinir yaralanması veya beyin damar hastalığı sonrası görülen felçli hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

 

Romatizmal hastalıkların çoğunda da güvenle bir şekilde uygulanmakta olan elektroakupunktur tedavi yöntemi, ayrıca da periferik sinir yaralanmaları sonrası ya da felçli hastalıklarda, kasları tekrar çalıştırmak için uygulanabilmektedir.

 

Tedavi süresinin her hastalığa ve her türlü bünyeden bünyeye göre değişmesiyle birlikte örnek vermemiz gerekirse;  yumuşak doku romatizmalarında ortalama 10 seans iken, felçli hastalıklarda ve sinir yaralanmalarında 10-30 seans arasındadır. Her seans 20-40 dakika sürmektedir.

 

Bu hastalıklar üzerinde bir çok yöntem üzerine çok sayıda araştırma yapmış olan uzmanlar, bunların çoğunda elektroakupunktur tedavisini etkili bir yöntem olarak görmüştür. Yapılan bir araştırmada ise; yumuşak doku romatizması nedeniyle boyun ve sırt ağrısı çeken hastaların tedavisinde elektroakupunktur yöntemini, lazer tedavisinden daha üstün bulduklarını açıklamaktadırlar.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı