LAZER EPİLASYON HANGİ DURUMLARDA KULLANILMALI

Lazer epilasyon yöntemi vücuttaki kıl ve tüy problemlerinin aşılması için eski yöntemlerin yerini almış ve birçok kişi tarafından tercih edilen bir yöntemdir. Lazer epilasyon uygulamasında uzmanlar vücuda belirli cihazlarla ışınlar vererek kıl köklerini kurutur ve bir daha çıkmaması için bu işlemi seanslar halinde tekrarlar. Kıl köklerinin tamamen kurutulması ile lazer epilasyon işlemi sonuçlanmaktadır. Lazer epilasyon yaptırdıktan yıllar sonra hormonel değişimlere bağlı olarak kıl köklerinin harekete geçmesi mümkündür. Sonuçta vücudun üretmiş olduğu hormonları engellemek mümkün değildir. Bu nedenle de yıllar boyu pürüzsüz olan cildi korumak için gerektiği şartlarda lazer epilasyon uygulamasına senelik ek seanslarda yapılabilmektedir.

Lazer epilasyon sağlıklı ciltlere uygulanmaktadır. Ciltte herhangi bir iltihaplı hastalık, alerjik bir durum veya nükseden bir rahatsızlık varsa o cilde lazer epilasyon uygulanmamaktadır. Hamile bayanlara lazer epilasyon uygulaması doktor tavsiyesinde yapılmaktadır. Kadınlara hamile kalınmadan önce mutlaka lazer yapılmaları tavsiye edilmektedir. Hamilelik döneminden sonraki kadınlardaki aşırı hormon değişimi ile yaptırdıkları lazer epilasyonda sonuç vermeyebilir. Lazer epilasyon genel hatları ile ağda jilet gibi yöntemlerden sıkılmış, kalıcı çözüm isteyen, hormonel bir bozukluğa bağlı aşırı kıl problemi olan, kılları kalın ve sert olan, kıl köklerine bağlı olarak vücudunda siyahlıklar ya da lekelenmeler olan kişilerde uygulanması daha doğrudur.

Lazer epilasyon uygulamasından önce ciltte herhangi bir açık yara olmamasına, iltihaplı bir bölge bulunmamasına ve cildin hangi cihaza uyum sağlayacağına dikkat edilmesi gerekmektedir. Ayrıca lazer epilasyon yapılacak kişilerin uygulama öncesinde solaryum gibi makinelerde yanık ciltle uygulamaya girmemeleri gerekmektedir. Lazer epilasyon cilde çok büyük zararlar vermemekle birlikte uygulandıktan sonra yanlış yapılabilecek bir korunma yöntemi ile zararlar doğurabilmektedir. Lazer epilasyon öncesi ve sonrası mutlaka doktora görünmeli uzmanlar tarafından verilen bilgiler ile hareket edilmelidir. Epilasyon sonrası vücutta meydana gelebilecek kızarıklık ya da tahriş gibi olumsuzlukların önüne geçmek için cildinize uygun kremler kullanmak gerekmektedir. Epilasyon sonrasında uygulama yapılan bölgenin gün içerisinde su ile temasından kaçınmak ve uzmanınızın sizi yönlendirdiği şekilde davranmak vücuttaki olumsuzlukları ortadan kaldırmaktadır.

 
 

Diğer Lazer Epilasyon Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı