LAZER EPİLASYON ERKEKLERDE İŞE YARIYOR MU?

Lazer epilasyon son zamanların en gözde istenmeyen tüylerden kurtulma yöntemleri arasında yer almaktadır. Kadınlarda olduğu kadar bu yöntem erkekler arasında da oldukça rağbet görmektedir. Erkekler de kadınlar gibi pürüzsüz bir cilt istemekte hem görsel hem de temizlik açısından lazer epilasyon yöntemini tercih etmektedirler. Erkekler en çok sakal üstü, göğüs ve sırt bölgesine lazer epilasyon yaptırmaktadır. Genelde fitness ve vücut geliştirme ile uğraşan erkeklerin büyük çoğunluğu tüm vücuduna epilasyon uygulaması yaptırmaktadır. Bunun yanında yaz aylarının başlaması ile erkeklerin göğüsteki ve sırttaki istenmeyen tüylerinden kurtulma istekleri de artmaktadır. Kadınlar gibi erkeklerde görsel açıdan kendilerine dikkat etmekte ve tüysüz bir vücuda kavuşmak istemektedir.

Kadınlar ve erkeklerde lazer epilasyonun sonuçları kıyaslandığında kadınlarda daha kalıcı çözümler elde edilmektedir. Çünkü erkeklerin hormonel değişimleri kadınlara oranla daha fazladır ve bu değişimlerde kıllar kendisini yenileyebilmektedir. Kadınlarda ise hamilelik döneminde kıllar kendini yenileyebilmektedir. Erkeklerde kalın ve sert kılların giderilmesi %80-90 arası mümkündür ancak aralarda kalan daha sarı ve seyrek tüyleri makine görmediği için bunlar kalabilmektedir. Erkeklerin beklentileri bu konuda yüksek olmamalıdır. Yine de özellikle koltuk altı bacak altları, sırt ve omuzlarda %90 lara kadar iyi sonuçlar elde edilmektedir. Ancak bacak üstleri, el üstleri ve yüzdeki kıllar için bu oran %70lerdedir. Bu oranlar bile diğer yöntemlerle kıyaslandığında erkekler için oldukça yüksek oranlardır. Çünkü ağda ve tıraşlama gibi yöntemlerde kıl kökleri hem daha sertleşmekte hem de çoğalmaktadır. Lazer epilasyon ile tam sonuçlar seanslar tamamlandıktan ve senede zaman aralıklarla tekrarlanan uygulamalar ile alınmaktadır. Bu nedenle lazer epilasyona devam etmeli ek seansları mutlaka uygulanmalıdır.

Erkeklerin kılları daha belirgin olduğundan lazer epilasyon uygulamasından önce bölgeyi traş etmemeleri gerekmektedir. Uygulamadan 2-3 gün önce yumuşatıcı kremler cilde uygulanmalıdır. Çünkü lazer epilasyon kuru ciltlerde lekelenmelere ve tahrişlere sebebiyet vermektedir. Ayrıca lazer epilasyon yanmış ciltlerde sonuç vermediğinden bronzlaşarak epilasyon uygulamasına gidilmemelidir. Erkekler lazer epilasyon uygulaması için kesin çözüm istiyorsa daha kalın ve sert kılların olduğu bölgeleri tercih etmelidir.

 
 

Diğer Lazer Epilasyon Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı