LAZER EPİLASYON ERKEKLERDE KAÇ SEANS SÜRER

Lazer epilasyon, vücutta oluşan istenmeyen kıllanmanın giderilmesinde en etkili medikal teknolojidir. İnsanlar lazer epilasyon tekniği öncesinde çok farklı yöntemler kullanıyorlardı. Bu yöntemlerin çoğu uzun süreli ve kalıcı olmuyordu. Lazer epilasyon bu sorunu gidermede en etkili medikal estetik yöntemidir. Gelişen teknoloji ile artık güzellik ve estetik alanında da yeni düzenlemeler ortaya çıkmaktadır. Geliştirilen yeni lazer epilasyon yöntemi beraberinde yeni epilasyon makineleri ve cihazlarını da getirmektedir. Lazer epilasyon uygulaması kalıcı çözümler sağlaması ile oldukça rağbet görmektedir.

Kadınlardaki ilginin yanında erkeklerde bu yönteme yönelmiş durumdadır. Çünkü eski yöntemler hem daha fazla acı vermekte hem de kalıcı çözümler sunmamaktadır. Erkekler ve kadınlarda lazer epilasyon uygulamasında seans aralıkları değişmektedir. Çünkü lazer epilasyonda sonuca ulaşmak kıl yapısına, kişiye, kıl kökünün kalınlığına göre değişmektedir. Sarışın insanlarda çok daha uzun sürmektedir. hatta çoğu zaman çok geç sonuçlar alınmakta kesin sonuçlarda vermemektedir. Kalın kıl köküne sahip insanlarda ya da beyaz tenli koyu renk kıl köküne sahip insanlarda ortalama 6-7 seansta sonuç alınmaktadır. Sarışın insanlarda öncelikle deneme atışları yapılmaktadır. Eğer sonuç alınıyorsa lazer epilasyon uygulamasına devam edilmektedir. Çünkü halihazırda üretilen lazer epilasyon cihazları ile sarışınlardaki tüyler görmek henüz mümkün olmamaktadır.

Erkeklerde bölgesine göre uygulama kadınlara oranla daha fazla sürebilmektedir. Çünkü göğüs ve sırt bölgesi geniş olduğundan kadınlardaki gibi 5-6 seansta bölge temizlenememektedir. Hem bölgenin genişliği hem de kıl köklerine göre lazer epilasyonda seans aralıkları artış göstermektedir. Örneğin sarışın bir erkek tüyleri de sarı ve cılız ise seanslar diğer cilt tiplerine oranla daha fazla olmaktadır. Erkeklerde seans süreleri; sırt bölgesi (30 dakika), Göğüs bölgesi (30 dakika), Kol (30 dakika), Bacak (50 dakika), Koltuk altı (5 dakika), Ense (5 dakika), Sakal üstü (5 dakika), kulak (5 dakika), Tüm vücut (2 saat) şeklindedir. En fazla seans uygulanan bölge erkeklerde sırt bölgesi, göğüs bölgesi bacak üstü bölgesidir. Buradaki kılların seyrek olması ve bölgenin genişliği itibari ile lazer epilasyon seansları kesin sonuca ulaşana kadar yaklaık 10 seans uygulanabilmektedir.

 
 

Diğer Lazer Epilasyon Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı