Hacamat Nasıl ve Ne Zaman Yapılır

 

Hacamat yüzyıllardır uygulanan bir tedavi yöntemidir. Eskiden babaannelerimiz dedelerin sırtlarına küçük çay bardakları koyarak bu tedaviyi uygulamaktaydı. İştahsızlık, halsizlik, yorgunluk, baş dönmesi, bel ağrısı, sırt ağrısı, baş ağrısı, migren ve daha nice hastalıklara hacamat çok iyi gelmektedir. Hacamat daha yapıldığı anda beyin fonksiyonlarına ağrı kesici olma sinyali göndermektedir. Ayrıca vücuttan pis kanın atılması, ödemlerin atılması konusunda da başvurulan bir yöntemdir. Hacamat tedavisi bu kadar yararlı iken hacamat nasıl ve ne zaman yapılır sorusuna cevap elbette bu ağrıların elbette çekilemez olduğu zamanlarda cevabı verilebilir. Dinimiz açısında da hacamat tedavisi önerilen bir tedavi yöntemidir.

Hacamat tedavisini sevgili peygamberimiz de tavsiye etmektedir. Çünkü hacamat kısaca bir kan aldırma yöntemidir. Vücudumuzda dolaşan kirli kanın atılması elbette vücudumuz açısından çok faydalı olcaktır. Hacamat nasıl ve ne zaman yapılır sorusuna peygamber efendimiz belirli günler önererek cevap versede özellikle ayın tek günleri yani rakam olarak tek günlerinde yapılmasının daha iyi olacağını dile getirmişlerdir. Ancak bu günler dışında da hacamat yapmak tehlikeli veya yasak değildir. Özellikle ağrılarınız çekilmez bir duruma gelmiş ise hacamat yaptırabilirsiniz. Hacamat uygulanacak bölge önce temizlenmelidir. Ardından bir kupa veya vakum yoluyla hacamat uygulanmalıdır. Hacamat ağrıtacak veya çok acı verecekmiş gibi gözüken bir tedavi olsa da aslında hiç acı vermemektedir. Aksine hacamat sonrası vücut inanılmaz rahatlamaktadır.

Bugün hacamat yöntemi bir alternatif tıp sayılsa da aslında tıp dünyasının temelini oluşturan eski mısırlılar tarafından bulunmuş ve günümüze kadar uygulanmış, uygulanışında da hiçbir insan zarar görmemiş bir tedavi yöntemidir. Yani tedavi yöntemi çok eski zamanlara dayanıyor olabilir. Ancak bu hacamatın artık işe yaramadığı ve alkel sayılabilecek bir yöntem olduğu anlamına gelmemektedir. Aksine hacamat tedavisi yerine başka bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır. Basit olarak kan aldırma ise hacamatın yerini tutmamaktadır. Hacamat nasıl ve ne zaman yapılır gibi soruları cevaplandırırken hacamatın yapılış biçiminin tarih boyunca değişikliğe uğramadığı görülmektedir. Bu da hacamatın ne kadar işe yarar bir yöntem olduğunu ve tüm zamanlarda yapılabileceğini göstermektedir.

 

 
 

Diğer Hacamat Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı