Akupunktur Yöntemiyle Zona Tedavisi

Zona sinir ucu iltihabı olarak bilinmektedir. Bu iltihap genel olarak sırtta, karında ve boyun bölgesinde sıklıkla görülmektedir. Bu rahatsızlığa sahip olanlar tedavi olmak amacı ile genel olarak farklı tedavi yöntemleri araştırması içerisine girmektedirler. Akupunkturdan yararlanarak zona tedavisini bu yöntemle yaptırmak son senelerde sık tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Zona bağışıklık sisteminizde bir çöküş yaşadığınız dönemlerde karşınıza çıkan bir rahatsızlık olarak tıp dilinde kanıtlanmış bir rahatsızlıktır. Yaşlılarda ve aşırı stres altındaki kişilerde de sıklıkla oluşan zona son senelerde akupunktur yöntemiyle tedavi edilme tercihinde bulunan kişilerde artış meydana gelmesine sebep olmaktadır.

Kimi zaman zona hastalığında lezyonlar yok olmasına rağmen hastanın ağrılarında herhangi bir değişim meydana gelmemekte ve ağrıların giderimi için çeşitli yöntemlere başvuruda bulunulma ihtiyacı doğmaktadır. Bu gibi durumlarda akupunktur adeta kurtarıcı görevini görüp bu ağrıların gideriminde imdadınıza koşmaktadır. Özellikle yaşlılık döneminde ağrılar zaman zaman dayanılmaz acılara dönüşebilmektedir. Yaşlılık döneminde zona hastalığı lezyon ve ağrı gideriminde genel olarak akupunkturdan yararlanma tercihinde bulunulmakta; böylelikle ağrılara kesin çözüm bulma amacı ile başka yöntemlerle tedavi olma ihtiyacı arayışı son bulmaktadır. Ağrılarınız karşısında çaresiz kaldıysanız ortalama 8- 10 seans devam eden akupunktur ile zona tedavisi başvurunuzu güvendiğiniz bir hekim kontrolünde zaman kaybetmeden başlatma tercihinde bulunabilirsiniz. Tedavi doktor kontrolünde haftalık seanslara bölünmekte eğer 8- 10 seans yeterli görülmezse seans aralığı arttırılabilmektedir.

Akupunktur ile zona tedavisine başlayan hastalarda genel itibari ile bağışıklık sisteminde de genel bir güçlenme görülmekle beraber tedavi süreci daha kısa zamanda tamamlanabilmektedir. Tedavi sürecinizin tamamlanma sürecini hızlandırmak ve kendinizi daha çabuk iyileşmiş olarak görmek istiyorsanız ağrılarınıza son vermek amacı ile akupunktur ile zona tedavisi sürecine vakit kaybetmeden başlamalısınız. Zona hastalığını bir an önce yenmek istiyorsanız bir an önce viral bir hastalık olan bu hastalıktan kurtulma tercihinde bulunmalısınız. Bunun içinde akupunktur yönteminden yararlanmanızda fayda görülmektedir. Zona hastalığını yenerek kendinizi kısa zamanda en iyi noktalara getirmeye hazır mısınız? Hastalığı yenmek için bir an önce akupunktur tedavisine başlayabilirsiniz.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı