Sinüzit Tedavisi

Yüz kemikleri ve burnun iç yapısını oluşturan kemiklerdeki boşluklara sinüs adı verilmektedir. Sinüslerin görevi burundan girenin ısıtılarak ciğerlere gönderilmesini sağlamak, ses tınısını düzenlemek ve alınan havanın nemlendirilmesini sağlamaktır. Nezle alerjik nedenler ya da genetik yatkınlık gibi sonuçlar nedeni ile bu boşlukların dolması zamanla içinde mikropların çoğalmasına neden olur. Sinüslerde oluşan bu iltihaplanma durumuna da sinüzit denilmektedir. Bir aydan kısa süren sinüzitlere akut daha uzun süren sinüzitlere ise kronik sinüzit adı verilmektedir. Yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyen bu rahatsızlık aynı zamanda sağlık sorunlarına da neden olabilmektedir. Günlük yaşamda uzun süren baş ağrıları gibi nedenler sinüzitin oluşması ile takip eden belirtiler arasında yer almaktadır.

Sinüzit belirtilerini öğrenerek tedaviye başlanması gerekir. Evde uygulanabilecek yöntemler olduğu gibi uzman yardımı ile yapılabilecek tedaviler de bulunmaktadır. Bilinen ve geleneksel olan yöntemlerden bir tanesi de hacamat uygulamalarıdır. Uzman ve tecrübeli bir kişi aracılığı ile yapılan hacamat işleminde kafa hacamat uygulaması yapılarak kan dolaşımının rahatlatılması ve bu sayede baş bölgesinde meydana gelen rahatsızlıkların giderilmesi amaçlanmaktadır. Kafa hacamat işlemi uygulanarak sinüzit tedavisi uygulanabildiği gibi beyinde, yanaklarda oluşan aşırı basıncın azaltılması da sağlanabilmektedir. Hacamat işlemi yapılarak uygulanan tedavide yaraların iyileşmesi ya da acı gibi sorunlar olmadığı için kolay ve hızlı şekilde düzelme görülmektedir.

Sinüzitin önlenmesi için öncelikle burun kanallarının kontrol edilmesi gerekir. Kronik durumlarda hacamat gibi işlemlerden de yarım alınabilmektedir. Herhangi bir darlık ya da burun eti gibi sorun oluşması halinde sinüzite ortam sağlanabilmektedir. Bunun dışında kronik alerjilerde önlem alınması ve alerjinin tedavi edilmesi gerekir. Özellikle kış aylarında kullanılan ısıtıcı araçlar kuru hava verdiği için sinüzitlerin oluşmasına ortam sağlar. Bu nedenle bu tür araçları çok fazla kullanmamak da sinüziti önlemek için gereklidir. Sinüzit tedavisi oluşma şekline ve türüne göre farklı şekillerde tedavi edilebilmektedir. Akut sinüzitlerde ilaç kullanımı sağlanarak tedavi edilebildiği gibi çeşitli damla ve alerji önleyici ilaçlar da kullanılabilmektedir. Ancak burun eti ya da kemik yapısından kaynaklanan durumlarda daha farklı uygulamalar yapılması gerekebilmektedir.

 
 

Diğer Hacamat Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı