Leğen Kemiği Ağrıları ve Hacamat

Hem omurganın hem de bacakların ağırlığını taşıdığı için en çok yıpranan bölgelerden bir tanesi de leğen kemiğidir. Erkeklerde ve bayanlarda farklı nedenlere bağlı olarak leğen kemiği ağrıları meydana gelebilmektedir. Ancak kronik hale gelen ağrılar kişinin yaşam boyu aynı ağrıları sürekli olarak çekmesine neden olabilmektedir. Bu durumda yaşam kalitesinin düşmesinin yanı sıra insanlarda hem fiziksel hem de ruhsal açıdan çöküntüler meydana gelebilmektedir. Leğen kemiği için uygulanabilecek tedavilerde belli bir ölçü yoktur. Ağrının sebeplerine göre araştırma yapılması ve merkez odaklı bir tedavi yapılması gerekir. Ancak her zaman olumlu sonuçları beklenmemelidir. Bu anlamda hacamat tedavisi leğen kemiğinde oluşan ağrılar için kullanılabilecek tedavi yöntemlerinden bir tanesidir.

Hacamat tedavisinde kanın kendini yenilemesi ve kan dolaşımının hızlandırılması sağlanır. Dolaşımın hızlanması il vücudun ihtiyaç duyduğu oranda oksijen alması ve vücut sistemlerinin daha düzgün çalışması sağlanır. Leğen kemiği ağrıları ve hacamat da bu anlamda tercih edilen bir tedavi metodu olabilmektedir.

Hacamat sorunlu olan bölgelerde uygulanarak kirli kanın temizlenmesine yardımcı olur. Leğen kemiği bölgesinde yapılan bu işlem sayesinde kan akışı sağlanarak ağrıların azaltılmasını sağlar. Bunun yanı sıra hacamat pek çok farklı hastalık türü için de uygulanan bir tedavi metodudur. Sarılık, kusma, bel ve boyun ağrıları, sırt ağrıları, bağışıklık sisteminin zayıflaması, kan dolaşımının azalması, depresyon, stres, ruhsal yorgunluklar gibi hem fiziksel hem de psikolojik rahatsızlıklar için kullanılabilen bir tedavi şeklidir.

Hacamat işlemi için tercih edeceğiniz kişilere kullandığınız ilaçlar, daha önce geçirdiğiniz rahatsızlık ya da ameliyatlar, yaşınız gibi bilgileri vermeniz gerekebilmektedir. Uygulanan işlemin sağlıklı yapılabilmesi için size özel olan bu tür bilgilerin sağlanması gerekebilmektedir. Bunun yanı sıra tercih ettiği kişilerin de bu konuda uzman olması gerekir. Bilinçsiz yapılan işlemler sağlık sorunlarına neden olabilir. Leğen kemiği ağrıları ve hacamat için bilmeniz gerekenler hakkında uzmanlardan da bilgi alabilirsiniz. Bu işlemin yapılması sakıncalı olan kişiler de bulunmaktadır. Hamileler, çok yaşlı olan insanlar, uygulamadan korkan kişiler, regl döneminde olan bayanlar gibi yapılması uygun olmayan durum ya da kişilere dikkat etmek gerekmektedir.

 

 
 

Diğer Hacamat Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı