Her Cild Renginde Lazer Epilasyon Uygulanabilir Mi?

Lazer epilasyon kıl köklerine etkide bulunarak bölgesel kıl köklerinin yok edilmesini amaç edinmektedir. Kıl köklerine nüfus eden lazer ışınları köklerin yakılıp tahrip olmasını sağlamakta ve sonuç olarak kıl köklerinin tekrar büyümesine engel olacak şekilde işlem uygulaması gerçekleştirilmesi sonucunu doğurmaktadır. Milisaniyelerle deri üzerine nüfus eden lazer ışını kılların daha zayıf ve az çıkmasını sağlayarak kıl çıkışlarının ardından kılların uzasa bile kendi kendine dökülmesi işlemi gerçekleştirilmektedir. Cilt tipi üzerinde yapılan testler ve kıllar üzerindeki uygulama sonuçlarına bağlı olarak epilasyonun etkisi belirlenmektedir. Lazer epilasyon hem erkeklerde hem bayanlarda uygulanabilen bir yöntem olarak bilinmektedir. Erkeklerde kaş arası, elmacık kemiği üstü, boyun, göğüs, ense ve sırt bölgelerinde uygulama yapılabilmektedir.

Çevre dokulara zarar vermeden uygulama yapılacak olan lazer epilasyon uygulaması belirli cilt tiplerinde daha kolay uygulama gerçekleştirilmesine yardımcı olmaktadır. Cilt tipi olarak en iyi uygulama yapılacak olan cilt tipi çık ten rengi üzerine koyu renk kılların bulunduğu cilt tipidir. Bu cilt tipi haricinde diğer cilt tipleri içinde değişik lazer epilasyon uygulaması yapılabilecek cilt tipleri için epilasyon aletleri teknolojik buluşlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Bronzlaşmadığınız sürece cildinizde istediğiniz sezon epilasyon uygulamasını gönül rahatlığı içerisinde gerçekleştirebilme fırsat değerlendirmesinden faydalanabilirsiniz. Önceden koyu renk ciltlilerin lazer epilasyon uygulaması yaptırmasında sakınca görüldüğü bilinmekteydi; ama artık her ten rengi için lazer epilasyon uygulaması rahatlıkla gerçekleştirilebilmektedir.

Lazer epilasyon oldukça güvenilir bir yöntem olduğu için birçok kişi tarafından tercih edilebilirliğini korumaktadır. Ciltte kimi zaman iz bırakan durumlarla karşılaştığı da görülebilmektedir. Soğutma sistemli lazer epilasyonlarda cildin ısınmasına fırsat verilmediği için yanık riski olabildiğince azdır. Bu nedenle bu yöntem ile uygulanan lazer epilasyon uygulaması tercihinde bulunmanız yerinde bir tercih olacaktır. Uygulama sonrasında hafif bir yanık hissi yaşayacak; bu hissi yaşarken paniğe kapılmamalısınız. Epilasyon uygulamasının gebelik döneminde uygulanmaması uzamanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Kolay uygulanabilen ve ağrısız bir yöntem olması bakımından lazer epilasyon uygulaması tercihinde bulunmak istiyorsanız bir an önce alanında en iyi uzmanlarla iletişime geçme tercihinde bulunabilirsiniz.

 
 

Diğer Lazer Epilasyon Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı