Kan Dolaşımı Azlığı

Kan dolaşımının zayıflaması çeşitli nedenlere bağlanabilmektedir. İnsan vücudundaki bağışıklık sisteminin yavaşlaması, zararlı madde kullanımı, kullanılan katkı gıdaları, asitli içecekler gibi vücuda giren maddeler kan dolaşımını etkilediği gibi yoğun iş hayatı, yeterli oranda dinlenmemek, stres, depresyon gibi nedenler de kan dolaşımının azalmasına neden olabilen ya da kan dolaşımının azalması ile meydana gelen rahatsızlıklardır. Bu tür durumlarda yapılabilecek en kolay tedavi şekli insanların yaşam şeklini değiştirmesidir. Yediğiniz gıdalara dikkat ederek, organik ve sağlıklı beslenerek, stresten uzak kalarak ve yeterli oranda uyuyarak, spor yaparak dolaşımın hızlanmasına yardımcı olabilirsiniz. Ancak günlük yaşamda pek çok insanın yaşam şeklini değiştirmesi zor ya da imkansız olabilmektedir. Bu nedenle kan dolaşımı azlığı için hacamat işleminin kullanılması da fayda sağlayabilmektedir.

Hacamat işleminde vücutta depolanan kirli kanın boşaltılarak kılcal damarların rahatlaması sağlanır. Bu durumda alınan kirli kanın yerine temiz kan gönderilerek kan dolaşımının da hızlanmasına yardımcı olunur. Kan dolaşımı azlığı çeşitli sorunlara neden olabilmektedir. Öncelikle vücudun sağlıklı şekilde gelişmesi ve yaşaması için temiz kana ihtiyacı vardır. Vücutta gezinen kan kirli kan içerdiği gibi zamanla damarların tıkanmasına da neden olabilmektedir. Bu durumda çeşitli sağlık sorunları da meydana gelebilmektedir. Bu durumu engellemek için kullanabileceğiniz hacamat işlemi kirli kanın temizlenerek dolaşım sistemlerinin rahatlatılmasını sağlar. Bu sayede daha fazla temiz kan alınarak oksijen değerlerinin artması sağlanır.

Hacamat işleminde farklı bölgelere uygulama yapılabilmektedir. Kafadan, ense altından, omuzlardan, kürek kemiği arasından, bacaklardan gibi çeşitli ve farklı bölgelerden yapılabilmektedir. Uygulamanın yapıldığı her bölgede daha çok o bölgedeki soruna yönelik olarak uygulanmaktadır. Bu nedenle kan dolaşımının arttırılması için yapılacak hacamat işlemi için de farklı bölgelere uygulama yapılması gerekir.

Yapılan bu işlem kısa sürede tamamlandığı gibi hastanın yatarak tedavi olması ya da istirahat geçirmesi de gerekmemektedir. Ancak hacamat işlemi için uzmanlardan yardım almak önemlidir. Eski bir yöntem olması nedeni ile bu işlemi uygulayabilen insan sayısı da azdır. Sertifikalı olarak hizmet veren kişilerden destek alarak daha sağlıklı işlem yapılması sağlanabilmektedir.

 
 

Diğer Hacamat Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı