Basur

Günümüzde en çok rastlanan hastalıklardan bir tanesi olan basur farklı nedenlerden dolayı meydana gelebilmektedir. Genelde orta yaştaki kişilerde görülen bu rahatsızlık hamilelik gibi durumlar sonucunda da meydana gelebilmektedir. Kaşıntı, ağrı, şişlik gibi belirtilerle kendini gösteren hemoroid farklı bölümlere ya da çeşitlere ayrılabilmektedir. Sorunlu bölgede dış kısımda yer alan şişmelerle kendini gösteren hemoroide dış hemoroid makat bölgesindeki toplardamarların şişmesi sonucu olan hastalığa iç hemoroid denilmektedir. Toplardamarların şişmesi sonucu olan her iki tür rahatsızlık da kan dolaşımının azalmasına ve hem görünür hem d görünmeyen şekilde rahatsızlıklara neden olmaktadır. Bu tür hastalıklarda beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi, asitli, acılı besinlerin kullanılmamalı ve bol sıvı alımı önemlidir. Ancak hastalığı rahatlatmak adına hacamat da yapılabilmektedir.

Hacamat kan damarlarının rahatlatılarak temiz kan üretilmesini sağlayan bir işlemdir. Bu nedenle pek çok hastalık için rahatlatıcı etkiye sahip olurken bazı hastalıkların tedavisinde de olumlu sonuçlar alınmasına yardımcı olmaktadır. Basur gibi hastalıklarda damarların şişmesi kandaki oksijen oranının azalmasına ve bu bölgede sorun yaşanmasına neden olmaktadır. Damarlardaki kirli kanın temizlenmesine yardımcı olan hacamat işlemi bu bölgede temiz kanın daha fazla bulunmasını sağlayarak hastalık için rahatlatıcı etkiye sahiptir. Hemoroid gibi hastalıklarda hastalığın son sürecinde ameliyat yapılması gerekebilmektedir. Ancak bu seviyeye gelene kadar ve bu süreçten sonra da zorlu bir dönem hastaları bekler. Bu nedenle ameliyat seviyesine gelmeden önce rahatlatıcı yöntemlerden yararlanmak daha olumlu sonuç alınmasına yardımcı olabilmektedir.

Hacamat daha önceden yapılan ve geleneksel hale gelen tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. Kirli kanın temizlenerek kan dolaşımını artmasına yardımcı olması nedeni ile pek çok hastalık için önlem niteliği taşır.

Her hastalık için hacamat gerekmeyebilir ancak bu işlem sayesinde vücutta biriken toksinler atılması sağlanarak daha sağlıklı bir vücut yapısına sahip olunabilir. Vücutta biriken kirli kanın boşaltılması kişiden kişiye göre değişkenlik gösterir. Bu nedenle bu süreçte meydana gelebilecek rahatsızlıklar büyük riskler içerir. Bunun yerine hacamattan yararlanmak kirli kanın neden olabileceği sorunların engellenmesine yardımcı olmaktadır.

 
 

Diğer Hacamat Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı