Bademcik ve Hacamat

 

Özellikle havaların soğuması ile boğaz ve bademciklerde şişmeler, iltihaplanmalar görülebilmektedir. Bademcik sorunları özellikle hassas bünyeye sahip olan kişilerde daha sık ortaya çıkabilmektedir. Hava değişimlerinde, polen ya da benzeri durumlarda, soğuk ya da sıcak içecek tüketilmesinde bademciklerde şişme görülebilmektedir. Bu nedenle bu tür durumlarda kişilerin dikkatli davranması gerekebilmektedir. bazı durumlarda ise enfeksiyon alınması halinde bademciklerde şişme meydana gelebilmektedir. Enfeksiyon nedeni ile oluşan rahatsızlıklarda daha çok ilaç tedavisi kullanılmaktadır. Ancak ilaçlar doğal yapıya sahip olmadıkları için ve vücutta birikme meydana getirdikleri için insanlar için zararlı hale gelebilmektedir. Bu nedenle alternatif yollar denenerek vücudun rahatlatılması ve enfeksiyonların engellenmesi sağlanabilir.

 

Enfeksiyonların engellenebilmesi için öncelikle bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerekir. Bunun için de kan dolaşımının arttırılması ve alınan oksijen miktarının arttırılması gerekir. Bu amaçla tercih edilebilecek olan bademcik ve hacamat işlemi kan dolaşımının hızlanmasını sağlayarak bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olabilmektedir. Yapılan işlem sonucunda temiz kanın arttırılması, vücuttaki kirli kanın temizlenmesi sağlanır. Bu sayede vücudun ihtiyaç duyduğu değerlere daha çabuk ulaşarak direnç kazanmasına yardımcı olunmaktadır. Hacamat işlemi için uygulamanın yapılacağı bölgeler farklılık göstermektedir. Bademcikleri etkileyebilecek bir işlem için de kafa hacamat ya da ense altından yapılan işlemler kullanılabilmektedir. Bu sayede bu bölgedeki kan akışının artması sağlanarak direnç arttırılmış olunmaktadır.

Hacamat işlemi pek çok farklı hastalık için alınabilecek önlemlerden bir tanesidir. Bu işlemde kanın yenilenmesi söz konusu olduğu için vücutta derin bir temizlik yapılması söz konusudur. Vücudun normal şartlarda kirli kanı boşaltması ya da temizlemesi uzun süren bir işlemdir. Ancak hacamat bu sürenin kısalmasına yardımcı olmaktadır. Bu nedenle olası bir rahatsızlıkta bu işlemin rahatlatıcı ve bağışıklığı destekleyici etkisi bulunmaktadır.

 

Bademcik ve hacamat için tercih edebileceğiniz kişilerin konusunda uzman olması gerekir. Aksi takdirde ciddi sağlık sorunları meydana gelebilmektedir. Kişinin uzman olması ve tecrübesinin bulunması işlemin daha kısa sürede yapılmasını sağlayacağı gibi ağrı ya da acı gibi sorunların da oluşmasını engelleyecektir. Bu nedenle sertifikalı olarak hizmet veren noktaların tercih edilmesi gerekir.

 
 

Diğer Hacamat Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı