Ayaklarda Uyuşma ve Hacamat

 

Vücuttaki uyuşmalar basit ve geçici olarak görülse de bazı durumlarda büyük ve riskli hastalıkların habercisi olabilmektedir. Bu nedenle bu tür durumlarda doktor muayenesi yaptırmak ve uyuşmanın nedenlerini araştırmak gerekir. Bazı durumlarda ise kılcal damarların tıkanması ya da uzun süre hareketsiz kalmak gibi nedenler de uyuşmaya neden olabilmektedir. Uyuşmanın belli bir noktada bulunması ve devamlılık göstermesi sağlık sorunlarının habercisi olabilmektedir. Bu nedenle bu tür durumlarda uyuşmanın takip edilmesi ve hangi durumların buna neden olduğunun bulunması gerekir. Tedavi için ilaç kullanımlarını sakıncalı bulanların ise alternatif tedaviler kullanması gerekebilmektedir.

 

Pek çok farklı kültürde bu tür bedensel rahatsızlıklar için çeşitli alternatif tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Akupunktur bu anlamda en çok kullanılan yöntemlerden bir tanesidir. Uzak doğuda bilinen ve kullanılan bir yöntem olan akupunktur sinirlere temas eden iğneler aracılığı ile sinirlerin rahatlatılmasını sağlar. Ülkemizde de bulunan tedavi yöntemleri bu anlamda olumlu sonuçlar verebilmektedir. Ayaklarda uyuşma ve hacamat en sık kullanılan yöntemler arasında yer alırlar. Hacamat sırasında kirli kanın alınması sorunlu bölgedeki temiz kan üretiminin arttırılmasını sağlar. Bu durumda oluşan uyuşma, ağrı gibi belirtilerde de azalma görülmektedir. Ülkemizde yaygın olarak kullanılan hacamat eski bir tedavi şekli olmasına rağmen halen pek çok hastalık için kullanılan ve fayda sağlayan işlemlerden bir tanesidir.

 

Hacamat hem ruhsal hem de fiziksel rahatsızlıklarda kişinin rahatlamasını sağlayan bir uygulamadır. Ayaklarda uyuşma ve hacamat bölgedeki kılcal damarların açılmasına yardımcı olur. Bu sayede kan akışı sağlanarak sorunlu bölgelere daha fazla kan gönderilmesi sağlanmış olur. Bunun yanı sıra hacamat yaptıran kişilerin ruhsal olarak da rahatladıkları görülmektedir. Stres, depresyon gibi sorunlarda da etkili sonuçlar veren bu işlem beyindeki basıncın azalmasını sağladığı için insanların daha olumlu ve pozitif düşünmesini sağlamaktadır. Özellikle sorunlu bölge için yapılan işlemler daha çabuk etkisini gösterebilmektedir. Ancak sürekli ya da sık sık uygulanabilecek bir işlem değildir. Bu nedenle öncelikle sorunlu olan bölgeler için tedavi istemekte yarar vardır. Bu sayede kirli kanı temizleyerek ağrı ve uyuşmaların engellenmesi sağlanabilmektedir.

 
 

Diğer Hacamat Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı