Lazer Epilasyon Öncesi ve Sonrasında Yapılması Gerekenler

Lazer epilasyon yaptırmadan önce uymanız gereken bazı kurallar olduğunu az çok duymuşsunuzdur. Lazer epilasyon öncesinde epilasyon yaptıracağınız bölgeler üzerinde ağda, epilatör, cımbız, tüy dökücü gibi ürün kullanımları ile kıl köklerine etkide bulunacak herhangi bir işlem yapmamalı ya da yaptırmamalısınız. Uygulama bölgelerini lazer randevu gününüzden 3 gün kadar önce jilet ile uygulama yapmalı; uygulama günü 1 mm kadar uzunluktaki kıllarla operasyon yerine gitmelisiniz. Lazer uygulaması yaptırma konusunda kararlı iseniz güneş ışığına maruz kalmamalı ve bronzlaşmamalısınız ( en az 1 ay öncesi ). Bazı ilaçları kullanan kişiler için lazer epilasyon yaptırmak zararlı olabilmektedir. Bu nedenle doktorunuza kullandığınız ilaç varsa mutlak suretle bildirmeniz gerekmektedir.

Kimyasal peeling yaptırdıysanız ya da cildinizde soyulma meydana getirecek krem kullanımları gerçekleştirmemeniz sizin açınızdan iyi olacaktır. Çünkü bu kullanımlar lazer epilasyon öncesi asla yapılmamalıdır. Bu kremlerin yanı sıra tüy sarartıcı krem kullanımını da asla yapmamalısınız. Epilasyon uygulaması yapılırken sizi rahatsız edici bir durum olması durumunda uygulayıcı mutlaka uyarmanız gerekmektedir. Herhangi bir cilt hastalığınız varsa bu durumda da epilasyon yapan kişiyi uyarmanız gerekecektir. Lazer epilasyon sonrasında su toplama ya da kızarıklık durum oluşumları meydana gelebilir; bu durum 1- 2 saate ya da 1- 2 güne geçebilir. Steroidli krem kullanımı ya da buz uygulaması tercihinde bulunmak durum değişimini çabuk gerçekleştirmenize yardımcı uygulamalar arasında yer almaktadır.

Lazer epilasyon yaptırmanızın ardından direk güneşlenmeden kaçınmalı; güneşe çıkarken kendinizi güneşten koruyucu krem kullanımlarında bulunmalısınız. Epilasyon bölgesini sıcak su ile yıkamaktan kaçınmalı; nemlendirici kullanımı ile nemlendirmelisiniz. Kabuklanma meydana gelirse dokunmayın ve asla traş etmeyin. Bölgeye hassas davranın ve asla kaşımayın. Bölgede enfeksiyon oluşumu meydana geldiğini fark ettiğiniz anda mutlak suret ile uygulama yapan kişi ile irtibata geçmelisiniz. En fazla 2 hafta içinde tüyleriniz uygulama bölgesinde uzuyor gibi görünüp dökülmeye başlayacaktır. Bu bölgede tüylenme gördüğünüz zaman ağda ya da tüy dökücü krem kullanımında asla bulunmayın. Lazer epilasyon ardından spor yapma ve egzersizlerinizi bir süre erteleyiniz.

 
 

Diğer Lazer Epilasyon Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı