Bel Ağrısı İçin Yakı

 

Ani hareketlerde, sıcak soğuk değişimlerinde belimiz en çok etkilenen bölüm olarak ağrır. Belimiz vücudumuzun orta kısmında hem bacaklarımızın hareketlerini kontrol edebilen hem de ağrı merkezini ağırlayan bel için ani eğilme ve sağa sola hareketler önem kazanmaktadır. Bel tutulması denilen olayı yaşadığınızda dindirmediğiniz ve izlerinin belirli bir noktada kalması ile zaman zaman açığa çıkan ağrılar için farklı ilaç tedavileri bulunmaktadır. Ancak tıbbi olarak çözümlenemeyen bel ağrısı için yakı denilen bir tür yapışkan madde kullanılmaktadır.

Bel ağrısı için yakı karakız bitkisinin ezilerek ısıtılması sonucu elde edilen kıvamın ağrı olan bölgeye uygulanması ile kullanılmaktadır. Isıtılan madde yumuşadığından sürülmesi kolay ve çıkarılmak istenildiğinde nem yapmak sureti ile kolay çıkabilen bir maddedir. Vücudun farklı yerlerinde etki yaratmayan madde ağrıyı yerinden içine çekerek azalmasına hatta yok olmasına neden olmaktadır. Önceden çok bilinmeyen ancak şimdilerde eczanelerde kolaylıkla bulabileceğiniz yakı için kullanımını dikkatli okuyarak kullanmanız temkinli olma adına iyi olacaktır. Vücutta başka yerlerde de kullanılmak üzere tatbik edilebilen yakıdan sonuç alabilmek için iki gün beklemeniz gerekmektedir. Uzun süreli beklemelerde istenmeyen sonuçlar olabilir. Bu yüzden süreyi uzatamamanız gerekir. Ne kadar doğal olsa da fazla süre vücutta yapışık kalması negatif sonuçlar verebilir. Zaten eğer gerçek kullanım içeriğine sahip bir yakı ise kendiliğinden iki gün sonra vücudunuza yapışma özelliğini kaybederek düşecektir.

Bel ağrısı için yakı kullanımı çoğu ameliyatlık hastanın dermanı olmuştur. Ancak daha ileri bel ağrılarında doktorunuzun tavsiyelerini dinlemelisiniz. Bel oyun oynamaya gelmezken hareketli noktamız olduğundan tedavisi de gecikmemelidir. Normalde üşütme, hava akımı arasında kalma gibi ortaya çıkan sorunları giderebilen yakı bu durumlarda kesin çözüm üretmektedir. Bel fıtığı adı verilen kas ve kemiklerin arasına sıkışmış et parçalarından dolayı açığa çıkan sorunların giderilmesinde ise sadece ağrıyı almaktadır. Kesin çözüm sunmamaktadır. Bel ağrısı bazen geçmek bilmeyen sürekli ağrılarla oturma kalkama durumlarınızı yapamamanıza neden olur. Bu durumda geçerli olacak bir tedaviye ihtiyacınız var demektir. Ağrı dindirmek amaçlı kullanılan yakılar içeriğinde ağrı kesiciler içerse de kesin çözüm değildir.

 
 

Diğer Hacamat Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı