Akupunktur Boyun Fıtığı

Boyun sağlığımız genel olarak duruş ve oturuş bozukluklarından meydana gelir. Boyun fıtığının belirtileri,  baş ağrısı ya da baş dönmesi, yorgunluk, halsizlik, sinirlilik hali, sık sık düşüp çıkan tansiyon, kalpte oluşan baskı, kulakta uğultu ya da çınlama, kollarda hissedilen uyuşma ve karıncalanma, güçsüzlük hissi, sabah yorgunlukları, gün içinde çabuk ve sık yorulmalar, gaz ve şişkinlik durumu olarak gösterilir.Tabi genel olarak ağrı boyunda olur bazen omuzlarda da olabilir.Kollarda ve kürek kemikleri arasında da olabilir.Kimi zaman ise sadece boyunda değil de kollarda da olabilir.

Omuzlardaki, kollardaki ve parmaklardaki uyuşmalar da sizi paniklendirebilir.Boyun fıtığı olan insanların çoğu; şoförler, bilgisayar başında çok vakit harcayanlar, masa başı bir işte çalışanlar, aşırı stres içinde bulunan kimseler, telefon operatörleri, matkap vb. Aletler ile iş yapan beden işçileridir.

 

Masa başı bir işte çalışmak, bilgisayar başındayken öne eğik bir vaziyette oturmak, kambur bir biçimde çalışmak, çok uzun topuklu ayakkabı kullanmak, aşırı stresli bir hayata sahip olmak, yanlış duruş ve oturuş biçimleri boyun dislerinin yıtmanmasına sebep olur.İlk başta disklerin içinde ki su miktarı azalmaya başlar, daha sonra diskin liflerinde küçük yırtılmalar meydana gelir.Diskin içinde bulunan jel madde küçük yırtıklardan dışarı doğru çıkar ve komşu dokulara, damarlar ve sinirlere baskı yapar.İşte buna boyun fıtığı denir.

Akupunktur ise boyun fıtığında ki yapısal bozuklukları iyileştirir. Akupunktur ile boyun fıtığı tedavisi uzun süre etkili olur.Boyun fıtığı tedavisinde kulak ve vücut akupunkturu uygulanır.

Boyun fıtığında akupunktur tedavisi; ağrıyı giderir, adeleyi gevşetir, ödemi çözer ve psikolojik rahatlık sağlayarak boyun fıtığını tedavi eder.

Akupunktur vücutta bulunan ağrı kesicileri harekete geçirir.Akupunktur sırasında batırılan iğneler vücutta ki endorfini harekete geçirir.Endorfin vücutta bulunan çok güçlü bir ağrı kesicidir. Bu sayede hasta başka ağrı kesici kullanma gereği duymaz ve ağrıdan kolaylıkla kurtulabilir.

Akupunktur aynı zamanda vücutta bulunan kas gevşeticileri de harekete geçirir.Kulak kepçesinin önünde yer alan valiyum noktasını akupunktur iğnesi ile uyararak gaba salgılanır. Bu sayede hasta kas gevşetici almadan kas spazmından kurtulur.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı