Akupunktur Omurga Problemleri Tedavisi

Özellikle orta yaş grubunda başlayan omurga problemleri yaş ilerledikçe artış göstermektedir. Bunun sebeplerinin başında vücut postürünün bozukluğu yer almakla birlikte ani hareketler, boyu ve bel fıtıkları gelmektedir. Omurga S şeklindedir yani düz değildir. Omurga şeklinde meydana gelen bozukluklar sinirleri sıkıştırıp ağrı oluşumuna yol açmaktadır. Bunun yanı sıra kas zayıflığı ya da omurga sıvısında meydana gelen azalmalarda omurga problemlerine yol açmaktadır. Bunların yanı sıra kaza durumu, dışarıdan alınan darbeler, omurların zedelenmesi gibi durumlarda tedavisi vakit alan ve yaşam kalitesini düşüren omurga rahatsızlıkları arasındadır.

Omurga problemlerine bağlı olarak özellikle bel fıtığı yaşayan hastalarda bacakta ya da kolda uyuşma parmaklarda uyuşma ve hissizlik meydana gelebilir. Bunun nedenini ise sıkışan ya da omurlar arasına giren sinirler oluşturmaktadır.

Özellikle bel ve boyun fıtıklarında akupunktur tedavisi kabul edilebilir yan etkisiz bir tedavi olup hastaların yaşam kalitesini artırmaktadır.

Omurga problemleri yaşayan hastalarda uygulanan il tedavi ağrıyı kesmek için ağrı kesici ilaçlar ve kas gevşeticilerdir. Ancak hastanın bu ilaçları sürekli olarak kullanması hem hasta uyuncunu azaltmaktadır hem de ilaçların yan etkilerine maruz kalma olasılıları artmaktadır. Ayrıca yapılan tedavi sadece semptomları giderdiği için radikal bir tedavi oluşturmamaktadır.

Omurga problemleri için uygulanan akupunktur yöntemi ise ilaç kullanmadan ve yan etki riski olmadan bu problemlere çözüm getirdiği gibi çoğu hastada radikal bir sonuç da vermektedir. Akupunktur tedavi yönteminde amaç vücudu tedavi edecek olan maddeleri doğal yoldan kendisine ürettirmektir. Bu şekilde dışarıdan madde alımı da önlenmektedir.

Fıtık durumunda uygulanan akupunkturla beraber vücudun ağrı yolakları durdurularak ağrı kesilmektedir. Ayrıca kulak ve vücut akupunkturu tatbik edilerek kasların gevşemesi sağlandığı gibi akupunkturun spazm çözücü ve ödem attırıcı etkisi de kullanılmaktadır. Bu sayede fıtıklı bölgede oluşan şişlikler indiği gibi bu bölgenin rahatlamasını buna bağlı olarak da sizin yaşam kalitenizi artırmaktadır. Zamanla sinirlere yapılan baskılar azaldığı için de oluşan uyuşukluklar azalacaktır.

Akupunktur seansları ise kişiye göre değişmekle beraber ortalama haftada 2-3 kez yapılmaktadır.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı