AKUPUNKTUR TEDAVİ SEANSLARI SÜRESİNCE NELER OLUR?

Akupunktur, zayıflama, kan dolaşımı bozuklukları, tüp bebek tedavisi, romatizma ve kireçlenme kaynaklı tedaviler, kilo alma, sigara ve alkolün bırakılması, tansiyon, çeşitli psikolojik rahatsızlıklar ve depresyon tedavisi, alerjik sorunlar, nezle ve çeşitli boğaz enfeksiyonları, alerjik nezle, mide sorunları, diyabet gibi çok sayıda rahatsızlığın tedavisinde uygulanmaktadır. Bazı rahatsızlıklarda temel tedavi, bazılarında ise yan tedavi olarak uygulanmaktadır. Akupunktur, özellikle Uzak Doğu başta olmak için dünya genelinde ve elbette ülkemizde uzun yıllardır uygulanmaktadır. Kesinlikle yan etkileri bulunmamaktadır. Çünkü tedavi sırasında vücuda bir sıvı veya ilaç verilmesi söz konusu değildir. Bu nedenle, her zaman yaşı veya durumu ne olursa olsun kişiler tarafından tercih edilebilir. Ancak, elbette bu tedavinin akupunktur uzmanları kontrolünde yapılması gerekmektedir.

Akupunktur tedavisinde çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Bunların başında klasik tedavi uygulaması gelmektedir. Bu uygulama, vücudun her yerine, elbette belirlenen ve özel noktalar olduğu kabul edilen bölgelerine iğnelerin uygulanması ile oluşmaktadır. Modern akupunktur uygulamasında, sadece kulak çevresinde uygulama yapılmaktadır. Bu alanın özel yapısı itibariyle, vücudun uyaranlarının merkezi olduğu kabul edilmektedir. Özellikle akupunktur ile zayıflama tedavisinde kulak çevresinde iğnelerin uygulaması söz konusu olmaktadır. Bunun yanında, elektro akupunktur da giderek yaygınlaşmaktadır. Bu işlem, kalp hastaları veya epilepsi hastaları dışında, uygun olan herkese uygulanabilir. Lazer uygulamalarının gelişmesi artık akupunktur tedavilerinde de lazer ışınlarının uygulanmasını sağlamıştır.

Akupunktur tedavisinde, belirli seanslar üzerinden uygulama yapılmaktadır. Bu seanslar yaklaşık olarak 15 veya 20 dakika arasında sürmektedir. Her rahatsızlık tedavisinin seans özellikleri ve süreleri faklı olabilir. Örneğin zayıflama tedavisinde yaklaşık olarak 6 veya 10 adet seans uygulanmaktadır. Bunlar belirli aralıklarla olmaktadır. Seans aralarının sıklığı uzman tarafından, kişinin vücut yapısı ve hastalığın niteliğine göre belirlenmektedir. Bu nedenle tedavi kliniklerinin seçilirken kesinlikle tıp hekimleri ve akupunktur alanında uzmanlık yapmış doktorların bulunduğu sağlık merkezlerinin seçilmesi gerekmektedir. Bu şekilde sağlıklı, profesyonel yardım alınabilir. Seans tarihlerinin aksatılmaması, hastaların bu tarihlere uymaları da son derece önemlidir. Mutlaka tedaviye uymak ve hekime yardımcı olmak gerekmektedir.

 
 

Diğer Akupunktur Yazıları

 
 

Yazıyı Paylaşın



 
 
 
 

Yorum Yazın

Zorunlu

Zorunlu

İsteğe Bağlı